Ontdek de valkuilen van coachen

Valkuilen van coachen

Te weinig vertrouwen

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Vertrouwen moet je verdienen en in investeren. Dat doe je door persoonlijk te zijn, zelf kwetsbaar opstellen en doorvragen naar de zachte kant van iemand. Attent zijn en complimenten geven dragen ook positief bij aan het kweken van vertrouwen. Doe wat je zegt en practice what you preach!

Onvoldoende afstemmen op de ander

Naast afstemmen op jezelf is afstemmen op de ander erg belangrijk. Je kunt qua lichaamshouding afstemmen maar ook met je stem en met je woordkeuze. Doel is om samen de klik te maken waardoor er wederzijds begrip is en er ruimte ontstaat voor vertrouwen om aan te nemen.

De coachvraag niet helder hebben

Een succesvolle coaching begint met het helder krijgen van de coachvraag. Door hier onvoldoende tijd aan te besteden kom je later in het gesprek op de koffie omdat je niet kunt teruggrijpen op de kern van het probleem. De coachvraag is je anker.

Onderwijzen

Hoe meer je weet, kent en kunt, des te groter het risico dat je een medewerker gaat onderwijzen, in plaats van hem te sturen. Laat je medewerkers zelf ontdekken en ervaren wat zij moet doen, in plaats van hen te vertellen wat ze moeten doen.

Nog meer valkuilen ontdekken? Lees hier meer Valkuilen van coachen