Hellenique

Aanleiding en vraagstelling

Binnen de afdeling Customer Care voert iedereen de klantgesprekken op zijn of haar eigen manier. Dat is in de loop van de tijd zo gegroeid. Samen met de medewerkers van Hellenique is gesignaleerd dat het ook anders kan. Effectiever, efficiënter en vooral gemakkelijker. Voor de klant maar zeker ook voor jullie zelf.

Doelstelling

Het traject voorziet in een positieve ontwikkeling van klantcontact en de onderlinge samenwerking. Doel is het verder professionaliseren door aandacht te geven aan:

  • het gezamenlijk afspreken van een telefoonprotocol;
  • accent te leggen op houding, woordkeuze en stemgebruik;
  • efficiënter, doelgerichter en zelfverzekerder klanten te woord staan;
  • Klantwaarde en sales toevoegen;
  • omgaan met moeilijke situaties zoals klachten en tegenwerpingen. Maar ook vragen om kortingen en acquisitiegesprekken;
  • en natuurlijk het overtreffen van de klantverwachting.

Esmeralda van der Mee

De training telefonisch klantcontact was door het voorgesprek goed op ons bedrijf afgestemd met veel praktijk en nuttige theoretische achtergrond. Het team werd intensief betrokken om doelen te stellen met veel interactie. Gerrit is een enthousiaste trainer die een veilige en inspirerende omgeving weet te creëren.

Hij springt makkelijk in op behoeftes en cases die tijdens de training ontstaan. Het hele team heeft de training als zeer positief ervaren en maken dagelijks gebruik van alle aangereikte tools. Termen als Koe, Lsd, en Nivea komen nog regelmatig voorbij :)