Q4 Profiles DISC gecertificeerd

Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Waar worden ze door gedreven? Wat motiveert iemand en welke communicatiestijlen en gedragsvoorkeuren worden daarbij ingezet? In mijn trainingen en coachingsgesprekken maak ik graag gebruik van een DISC-analyse om dat helder te krijgen. Heb je er weleens van DISC of kleurenonderzoek gehoord en stel je nu bij jezelf de vraag wat is het nou, dat DISC?

Wat is DISC?

DISC is een methode om inzicht te krijgen in de communicatie- en gedragsstijlen van mensen. DISC staat voor de afkorting Dominant-Invloed-Stabiel-Consciëntieus. Het model is in de jaren 30 van de vorige eeuw ontwikkeld en in de loop der jaren verder doorontwikkeld. DISC wordt veel gebruikt in de werving en selectie, op HRM gebied en uiteraard bij opleidingen en trainingen. Het is wereldwijd het meest aanvaarde en gebruikte gedragsinstrument. In communicatie met klanten en collega’s is het handig om te weten welke communicatie- en gedragsvoorkeuren mensen hebben. Hoe ik DISC gebruik?

DISC is een hulpmiddel

Ik gebruik DISC in training- en coachingstrajecten. Het geeft een betrouwbaar zelfbeeld. Ben je meer extravert of introvert. En ben je taakgericht of richt je je meer op de relatie. Zo geeft het inzicht in je persoonlijke effectiviteit. In het samenwerken en communiceren met klanten en collega’s is het belangrijk dat je jezelf beter kent. Bij teamontwikkeling leert een team elkaar beter kennen en bij trainingen op het gebied van klantcontact en verkoop is het commercieel handig als je kunt afstemmen op de gedragsvoorkeur van de klant, waardoor je een nog betere klik hebt. Kortom, met DISC leer je jezelf en de ander beter kennen.

Q4 Profiles

Ik ben DISC-gecertificeerd door Q4 Profiles. Dat betekent dat ik daar mij opleiding heb gevolgd en ook binnen deze kennisorganisatie op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen. Ik heb voor Q4 Profiles gekozen omdat ze verder gaan dan alleen een analyse. Ze voegen daar ook onderzoeksmodules als persoonlijke interesses, drijfveren, waarden en normen aan toe. De toepassingsprofielen zijn inzetbaar om vaardigheden verder te ontwikkelen. Verder word ik actief ondersteund met up to date, ondersteunende materialen zoals trainingen, oefeningen, hand outs en boeken.

Meer zelfkennis, meer inzicht in anderen én dus meer communicatiekracht. Voor iedereen geldt dat je kunt rekenen op een aanpak op maat die precies aansluit op jouw wensen en behoeftes. Het resultaat? Meer efficiency, een hogere productiviteit en een soepelere communicatie. Je komt immers sneller tot de kern.

Ik vertel je graag over de diverse toepassingsmogelijkheden van DISC voor jezelf, voor je team en voor je bedrijf. Om het morgen nog beter te doen dan vandaag! Bel voor een afspraak op 0575-515183 of stuur een e-mail naar gerrit@montizaantrainingenadvies.nl.