Eindelijk vakantie!

Stress

Een paar dagen voor de vakantie ervaart 44% van de vrouwen meer stress dan normaal, tegenover 31% van de mannen. Dat komt waarschijnlijk omdat vrouwen vaak degenen zijn die de vakantieboodschappen doen, onderdak voor de huisdieren regelen, het huis aan kant maken en de koffers voor het hele gezin inpakken.

Horizon verbreden

Reizen vergroot je horizon. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek. Liefst 76% ging door te reizen positiever denken over andere culturen. Bijkomend voordeel, ze hebben ook meer vertrouwen in anderen gekregen. In de 60% hebben minder vooroordelen en vinden zichzelf toleranter geworden.

Beter communiceren

Samen op reis verbetert juist de communicatie. Dit in tegenstelling wat vaak wordt beweerd dat samen op reis een relatiekiller kan zijn. Het versterkt juist de onderlinge band.

Vakantie is gezond

We worden tijdens de vakantie met de dag gezonder. Zowel geestelijk als lichamelijk. Met een piek op de 8e dag. Helaas is in de eerste werkweek na de vakantie dat effect alweer verdwenen.

Gelukkig zijn

We zijn het gelukkigst op vakantie als we 10% achter de rug hebben. En dat gevoel duurt voort totdat 80% erop zit. Verklaring is dat de reis naar onze bestemming nog enige tijd na aankomst stress oplevert en dat we balen dat we straks weer naar huis moeten.

Werk meenemen

De meeste thuiswerkers nemen het werk mee op vakantie. Zo is Het Nieuwe Werken ook in de vakantie rendabel voor de werkgever. Vaak hebben ze een laptop van de zaak die ze meenemen op vakantie. Lekker makkelijk om de mail te checken. Scheelt straks weer.

  • Bron Psychologie Magazine