Heb jij weleens last van je grote betrokkenheid?

Regelmatig train ik mensen die enorm betrokken zijn bij wat er in hun organisatie, bedrijf gebeurt. Zo betrokken dat ze er last van hebben. Frustratie, boosheid en veel stress. Ik ben me gaan afvragen waar dat toch door komt? Is dat een trend of speelt dat al veel langer?

Er komt veel op je af

Wat er in je het leven op je afkomt heb je niet in de hand, maar wel hoe je erop reageert. Dat zeggen althans de psychologen. Je voelt je bij veel dingen betrokken maar heb je er ook invloed op? Er staat een fusie op stapel en jouw afdeling gaat samen met een afdeling van een andere organisatie. Je maakt je zorgen over de toekomst. Je bent ontzettend betrokken, het is per slot van rekening je baan. Maar heb je ook invloed op de output. De vorming, ontwikkeling en samenwerking van het team? Ga jij je daar nu druk over maken?

De Cirkel van Invloed en Betrokkenheid

Stephan Covey heeft ons geholpen inzicht te krijgen in de relatie van invloed en betrokkenheid. Je hebt niet altijd invloed op hetgeen binnen jouw betrokkenheid gebeurt. Laat dat deel dan ook los. Maak je er minder druk om. Concentreer je liever op dat deel waar je wel invloed op hebt. Daar kun je direct wat mee. Je bezighouden met datgene wat je toch niet kunt veranderen levert alleen maar frustratie, boosheid en veel stress op. Je wordt er ook een minder leuk persoon door. Je wordt negatief en je neemt anderen in jouw negativiteit mee. Hoe doen succesvolle mensen dat?

Succesvolle mensen

Zij concentreren zich dagelijks op de zaken waar ze wel invloed op hebben. Kiezen bewust voor de problemen die ze zelf kunnen oplossen, hebben een proactieve houding en sporen mensen in hun omgeving positief te veranderen. Hun invloed wordt ook groter waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en een boost krijgen in hun welbevinden. Bij mensen die zich richten op de zaken waar ze toch niks aan kunnen doen, slaat de verbittering toe en wordt de invloed kleiner. Hoe krijg ik inzicht in mijn Cirkel van Invloed en Betrokkenheid?

Inzicht krijgen

Wil je ook meer inzicht krijgen in je eigen Cirkel van Invloed en Betrokkenheid dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Zo kunnen we inventariseren waar jij in je persoonlijke ontwikkeling aan wilt werken en kan ik jou adviseren hoe we dat kunnen aanpakken. Neem vrijblijvend contact op 06-53524727 of vul mijn contactformulier in.