Resultaten enquête onder werkend Nederland

Enquete onder werkend Nederland

In de zomer hebben wij door middel van een enquête een onderzoek gehouden naar de ontwikkelbehoefte van werkend Nederland. Doel van dat onderzoek was om door middel van 3 simpele vragen te onderzoeken waar werkend Nederland op het gebied van opleiding, training en coaching behoefte aan heeft. Respons van de enquête ruim 3%. Hieronder zijn de resultaten per vraag voor je uitgewerkt.

Wat zou je nog graag willen verbeteren in je werk?

Deze vraag werd het meest beantwoord met:

  • beter plannen, effectiever met mijn tijd omgaan, mijn beperkte tijd beter managen, prioriteiten stellen, meer structuur aanbrengen in mijn werk en verder professionaliseren.
  • beter communiceren met collega’s, mijn adviesvaardigheden verbeteren, leren anderen te overtuigen en mijn verkoopverhaal kan beter.
  • Verbeteren van specifieke kennis zoals taal, computervaardigheden en het verhogen van technische kennis en vaardigheden.

Hoe zou je dat het liefst willen ontwikkelen?

De meeste respondenten willen het liefst ontwikkelen door middel van een klassikale training of een individuele coaching in combinatie met de praktijk. Vooral het leren van praktische vaardigheden van tips en trics, die de volgende dag in de praktijk kunnen worden toegepast is populair. Het zelf verantwoordelijk zijn voor de manier van ontwikkelen en het tempo waarin wint steeds meer terrein. Bijvoorbeeld onder vakkundige begeleiding stap voor stap beter worden.

Wat heb je daar voor nodig?

Met stip op één tijd, direct gevolgd door geld en permissie van de leidinggevende. En zeker ook budget vanuit de werkgever om te ontwikkelen. Dit kan inhouden dat werkgevers moeilijk geld uitgeven voor ontwikkeling. En het geeft ook aan dat de individuele medewerker zelf niet of nauwelijks wil investeren in de eigen ontwikkeling. Terwijl ze wel steeds meer verantwoordelijk willen zijn. In het kader van duurzame inzetbaarheid een interessant punt.

Conclusie

De in onze ogen verrassendste reactie kwam van meerdere personen die het moeilijk vonden om in de aangegeven 2 minuten deze vragen te beantwoorden. Ze werden aan het denken gezet en hadden daar meer tijd voor nodig. Als de enquête mensen heeft aangezet tot het overdenken van de eigen ontwikkelbehoefte dan is de enquête bij voorbaat geslaagd geweest.

Heb je ook de behoefte om je te ontwikkelen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vul het contactformulier in of bel met Gerrit Montizaan op 06-53524727