Wil je een geheim over doelen halen?

Geheim van succes

Ik wil al heel lang van een slechte gewoonte af. Regelmatig bijt ik op mijn nagels. Dat doe ik vooral als ik gespannen ben en als ik me verveel. Het is een onbewuste onhebbelijkheid waar ik me weer bewust van word als de nagel is ingescheurd en ik niet anders kan dan deze af te bijten.

Portemonnee

Daar wil ik van af. Maar dat is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Ik heb al van alles geprobeerd maar niets hielp voor een langere tijd. Uiteindelijk verviel ik telkens in mijn oude gewoonte. Moet ook zeggen dat ik het achteraf te weinig kans gaf door te snel af te haken. Dus dan maar over op een meer rigoreuze methode. Want waar word ik het hardst geraakt? Dat is nog altijd in mijn portemonnee. Dat geldt tenminste voor mij. Dat betekent dat ik er dus geld op moet zetten. Maar hoe doe ik dat?

Het hulpmiddel Stickk (to it)

Er is een speciale app die faciliteert en ondersteunt dat je onder druk van een boete doelen haalt. Stickk helpt mij een doel te stellen. Een periode af te spreken waarbinnen het doel gehaald moet worden. En het zorgt ervoor dat er wekelijks een boete wordt geint wanneer ik mijn doel niet haal. In mijn geval word ik elke week op woensdag gecontroleerd of ik op de goede weg ben. Zo niet dan wordt er een x bedrag op mijn schuldconto bijgeschreven, in beheer bij Stickk. Maar wie controleert dat?

Scheidsrechter

Degene die het hardst zeurt en het nagelbijten het ergst vindt is mijn scheidsrechter. In dit geval mijn vriendin. De hoogte van de boete heeft zij bepaald. Ook waar de boete uiteindelijk naartoe gaat. In mijn geval ook naar mijn vriendin, die er dan een bestemming voor mag uitzoeken. Jij kunt er ook voor kiezen dat jouw opgebouwde boete naar een goed doel gaat of naar een anti-goed doel (waar jij niet wilt dat het geld naartoe gaat). Maar is dat voldoende voor succes?

Supporters

Hoe meer mensen van jouw uitdaging op de hoogte zijn, hoe groter de kans op succes. Je kunt dus supporters benoemen. Die kun je vervolgens weer uitnodigen via Facebook en Twitter. Of het succesvol is? Geen idee, de tijd zal het leren. Ik heb mezelf 16 weken gegeven met elke week op woensdag een meetmoment. Na de eerste twee weken zijn de vooruitzichten hoopgevend. En ik heb ondertussen een leuke tool ontdekt (Stickk) die ik ook in mijn dagelijkse werk kan toepassen om het morgen nog beter te doen dan vandaag.

Wil jij je doelen en je goede voornemens ook halen? En wil je deze en andere methodes uitproberen? Neem dan nu contact met mij op. Ik geef training en coaching onder andere op het gebied van effectiever werken en persoonlijk leiderschap. Je kunt mij bellen op 0575-515183 of stuur mij een e-mail: gerrit@montizaantrainingenadvies.nl.